2017. október 21., szombat

Őszi

Oda a muskátlicsalád... legalábbis a futó muskátlik mind, kivéve a Rambó és azok a tövek, amik vele laktak egy ládában. Ma úgy ahogy volt, kidobtam az összeset a csába, mert a jégverés óta nem tértek magukhoz és egyre betegebbek lettek. Jövőre vehetek új töveket - valahol egyébként azt olvastam, hogy három évente ki kell dobni a muskátlit, mert elöregszik... Rambó idén töltötte a hatot, de miért dobjam ki, ha még mindig virágzik? Oké, nem annyira bokros, meg szép - jó, elismerem, marha ronda, mert fel van kicsit kopaszodva - de akkor is? Miért dobnám ki, ha nem beteg?
A muskátlikkal együtt távoztak a kimúlt levendulatövek is. Azt hiszem, ennyi volt a levendulával való kísérletezés, mert már a második turnus murdált meg nálam.
Még el kell ültetni a tavalyi krókusz hagymákat (reménykedem, hogy kikelnek... muhaha...), meg feltakarítani a mocskot, amit a muskátli-mentesítés során csináltam és igazából fel kéne szedni a burkolatot is. És mielőtt felszedem, le kéne olajozni... És fel kéne számolni a kupit is a sarokban - cserepek, virágföld, mindenféle szirszar...
Jaj, de jó, hogy hétvége van...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése