2015. július 19., vasárnap

És akkor Greenie mégis bejutott az Alhambrába

Sokan mondták már rám, hogy makacs és keményfejű vagyok. Nos, ez igaz, vállalom. Viszont enélkül aligha jutottam volna be az Alhambrába. Merthogy bejutottam, és megnéztem mellette még vagy 5 másik műemléket is, Granada kártyával. Ez ugyan nem a legolcsóbb megoldás, ha valaki nem akar mást látni, mint a mór palotákat, ellenben az egyik legjobb, ha igen.
A legtöbb idelátogatónak sajnos ugyanis Granada = Alhambra, és az, hogy van emellett még számos egyéb műemlék is, az nem érdekli. Itt emelném ki a két monostort, a Szt. Jeromost és a karthaúzi rendházat. Mindkettő lenyűgözően gazdag, igazi építészeti és kulturális kincs, érdemes megtekinteni. A katedrális és a királyi kápolna szintén, a környéken rozmaringgal hadonászó dzsipsziket meg mindenki válaszra se méltatva pattintsa le. (Ezek azok a jósolós fajták, mint régen a Deák téri metrónál is előfordultak. Hülyeségeket locsognak, és mindenáron papírpénzt kérnek.) Szintén nem kihagyandó a Szt. Miklós templom az Albaicínben, ahonnan 2 euróért a legszebb panoráma fotókat lehet lőni. A belépővel a helyreállítás és régészeti feltárás költségeihez járul hozzá az érdeklődő.
A Granada kártya további előnye, hogy a helyi buszokon 5 ingyenes útra jogosít (a 3 napos, az 5 naposhoz 9 utazás jár), így nem kell taxizni. Amúgy is vicces bkv-zni külföldön.
További javasolt tevékenységek Granadában: flamenco est, elveszés az Albaicín kerületben, tapas evés. Sört ne igyon senki, mert az nem jó. Képek hamarosan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése