2015. július 13., hétfő

Barcelona fél nap alatt

Láttad a Sagrada Familiát? Nem. És valamit Gaudìtól? Nem. Akkor mit láttál, Greenie, bm?
Például a La Ramblát. Érdekes, Váci utca qva nagyban, a fridzsider fokozatra kapcsolt klimával megvert üzletekkel. Azért a disney bolt vicces volt, kész mázli, hogy nem volt 158as méretben elza kosztüm, mert beígérték, hogy kapok egyet, és a következő specialista meetingre abban kell menjek. Mondtam, hogy szívesen, amennyiben az ajánlat tevője olafnak öltözik... há hogy néznék már ki hóember nélkül?!
Meg a Tibidabot. He? Vidámpark, csak éppen nem terjeng trágyaszag, és nem juttatták csődbe, hogy aztán valami haver újranyissa más néven, kevesebb játékkal.
Igen, így is lehetett volna csinálni, Tibidabo módra. Ilyenkor jövök rá, hogy Magyarország milyen kincseket herdál el... hogy mennyi mindenünk van, ami számunkra megszokott és kacatnak véljük, holott valójában kincs. Mint a javítóban rohadó gőzösök például, vagy a vidámpark. Az osztrákok be voltak ájulva a miénknél valamivel fiatalabb körhintától, én meg néztem, hogy mi itt a látnivaló. A repcsi persze tényleg mókás, az egyedi, akárcsak a mi hullámvasútunk.
Mondjuk a karszalag nagyon nem éri meg, ha nem akarja ott tölteni az ember az egész napot. 28,5 euro, cserébe minden játékra jó. Onnan tudom, hogy ennyi, mivel az akusztikus kollegával fel akartunk ülni a hullámvasútra.
Röviden: Barcelona meleg, és párás, jó nagy kikötővel, ahol nagyon szép hajók is vannak. A nevezetességek meg jól szétszórva mindenfelé. És ha valaki úgy gondolja, hogy csak a nők járnak boltról boltra, az sosem próbált még ajándékra vadászó pasikkal shoppingolni.
Azt is meg kellett állapítsam, hogy az 50+ naptej oltári találmány, csak éppen kitűnően ragad bele a kosz is. Mindegy, én legalább nem sültem well done-ra, mint egyik másik srác, aki a szombati dizsizés után a strandon töltötte a vasárnapot.
(Arra persze csak Sitgesben jöttünk rá, hogy szupermarketbe elfelejtettünk bemenni... sebaj, itt nincs vasárnapi zárva tartás, üdülőhelyen meg pláne.)
Még egy napunk van egyébként itt, aztán indulunk Granada felé. 880 km, és az Alhambra.

A Peppi természeten fotózkodni akart, csak hogy bosszantsa az Edömért, aki nem fért be a táskába. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése