2024. február 26., hétfő

Örzse a pácban - Singer felújítás 2.

Örzsét szépen összeraktam, és már az elején feltűnt, hogy valami akad. Az orsóház időről időre megfogja a mechanizmust, de úgy, hogy nem lehet tovább hajtani. Hmm... Kis játékot hagytam a háznak, hogy elférjen minden, de amikor nem hozta fel az alsó cérnát, egyértelműen látszott, hogy gond van. Az időzítés teljesen off, a tűt majdnem megeszi az orsó. A tűrúd rossz helyen volt rögzítve, ezt könnyű volt orvosolni, csavar kiold, kis ütlegelés a gumikalapáccsal és már szabadon is mozgott a rúd, fel lehetett emelni a megfelelő pozícióba.

Az orsóház nélkül értelmesen átforog a gép. Nem azt mondom, hogy két ujjal meg lehet pörgetni, de oké.  Az orsóháznál viszont valami el van deformálódva, valószínűleg az anyagtovábbító pozíciója sem stimmel és ehhez bizony meg kell bontani a rudakat odalent. Ha pedig bontok, akkor szét is szedem és teljesen megpucolom ezt a részt, mert úgyis be kell állítani. 

A főtengelyről nem bontom le a rudakat, mert iszonyat szívás visszatenni, és ez a rész stimmelni látszik. 

Valakinek ez a korai 15k már korábban feladta a leckét, úgy látom (biztos, hogy nem magától állítódott el ennyire). Innen szép nyerni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése