2023. január 22., vasárnap

Jobb ötlet

 Még karácsony előtt zajlott nálunk egy akció, melynek során világító LED szelepsapkákat osztogattak a város több pontján a kerékpárosoknak. A cél a bringások láthatóbbá tétele volt. Igen. MINDENFÉLE SZÍNBEN világító szelepsapkákat osztogattak. Az én adómból és mindezt a város támogatásával. Zöldek... Na, menjetek oda, ahova gondolom!

Hogy minek kell kötelezően, tehát az osztrák KRESZ-ben leírtak szerint, rajta lennie egy biciklin, az itt elolvasható: Kötelező tartozék (németül)  
Van tehát egy lista, amiben benne foglaltatik, hogy milyen fényvisszaverő prizmáknak kell lennie a kerékpáron. Slussz. Ha tehát betartom a jelenleg érvényes szabályokat, akkor nincs szükség világító bizbasz osztogatására, ami viszonylag záros határidőn belül lemerül és az, aki nem képes megvenni 3-5 euróért egy kibarmolt gondozásmentes macskaszemet a küllők közé, az az elemet se fogja kicserélni, higgyük el! Felesleges pénzkibaszás level 100000. 

Kedves Zöldek, nekem lenne ennél egy sokkal jobb ötletem! 
Azt a kerékpárost, akit azért ütnek el, mert szarik a KRESZ tartozékok beszerzésére és fekete ruhában, kivilágítatlanul teker, ne lássuk el közpénzen! Elvégre mindent megtett azért, hogy ne lehessen időben észlelni. Teljesen mindegy, hogy előnye volt, vagy sem. Ha nem látom, nem tudom neki megadni az elsőbbséget, sorry. 
Ha ki kell fizetni az egészségügyi ellátást, beleértve egy esetleges műtétet, intenzív osztályos tartózkodást és a rehab teljes költségét, kurva gyorsan fog úgy kinézni mindenki, mint a karácsonyfa. Nem lesz szükség csetresosztogatásra, azt a pénzt el lehet majd költeni olyan dolgokra, mint a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésére. Ja, és ideje lenne kötelezően bevezetni a sisakot! Az ugyanis tényleg életet menthet, nem úgy, mint az ideig-óráig világító, kínai lom a szelepsapka helyén... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése