2020. június 16., kedd

Újra itthon

Van az otthon, meg az itthon. Az otthon Budapest, az itthon Graz. Az év nagy részét általában itthon töltöm - 2020 erre eddig faszán rácáfolt, tekintve hogy sikerült röpke három hónapot otthon töltenem.
Jelenleg a határok nyitva vannak, aki szereti, nyugodtan használja a szlovén (déli) útvonalat, az M70 Tornyiszentmiklós - Pince átkelő problémamentesen járható. Sven-Gustav osztrák rendszáma sem okozott bonyodalmat, az átkelés alig valamivel lassabb a vírusmizéria előttinél.
Három hónap sok idő, a hűtőben egészen érdekes létformák fejlődtek ki ezalatt - a bontatlan csomagoláson belül is. A növényeim az egy Palmchen kivételével mind elhunytak, igaz, az egyik öreg még küzd. Ő jelenleg megfigyelés alatt van és a lépcsőházban felejtett muskátlik sem teljesen reménytelenek, bár szépnek nem nevezném őket. Palmchen túlélése nagy öröm, mivel ő volt az egyetlen, aki nagyon nehezen lett volna pótolható, tekintve, hogy Tenerifféről jött velem, még az első tesztútról, jó három éve.
Az erkélyt ma ünnepélyesen katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánítottam, miután kiganéztam az összes elszáradt vackot és megszemléltem a műfű szőnyeget... Nos, minden sárga foltos a homokos esőtől. A párkány, a zsaluk, a szőnyeg, a szék... a korlát. Minden. Bevallom, tavaly a sok utazás miatt el is hanyagoltam kissé, aminek most lett meg a böjtje. Undorító az egész, ahogy van, nem lehet szinte kimenni. Mivel benyeltem a Kurzarbeitot (még mindig jobb a fizu 80%-a, mint a munkanélküli), rengeteg szabad időm keletkezett, amit a lakás csinosítására, makettezésre, tanulásra és némi utazásra fogok felhasználni. Ki kéne festeni is (benne van a szerződésben), de ez alighanem jövőre marad. A rézfaszú bagoly mozgatja egyedül a szekrényeket - bár, lehet, hogy néhány gyúrós kolléga megfűzhető lenne egy kis plusz súlyzózásra, nem tudom. De az is lehet, hogy kifestek részletekben - előszoba, fürdő, konyha, és lakószoba sorrendben - majd meglátom. A bőség zavara...
Ami tuti, hogy a néhány hete vett, möbelixes térelválasztót meg fogom építeni - persze, hogy a könyves polc belóg két centit a komód fölé, amire tenni akartam, szóval vagy a magasabb fele lesz kint, vagy pakolhatom le és fúrhatom át a két polcot, kockáztatva, hogy eltalálok valami vezetéket. Jeeeee. Miért is lenne egyszerű plug and play? Amúgy az is 25 kiló, jelenleg a kocsiban figyel, lapra szerelve, majd részletekben hordom fel, mielőtt összeraknám.
Sven-Gustavot is be kell jelenteni kerékcserére, mert még mindig a téli latyaktaposóit hordja, nekem meg meg kell hosszabbíttatnom a jogsimat...   
           

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése