2017. január 27., péntek

Hasznos holmik

Alapvetően ma egy könnyed kis ismertetőt szerettem volna írni, csak aztán felcseszték az agyamat...
Na szóval. Ha valaki hobbitáncos, félprofi, netán csak baromi fáradtak a végtagjai meló után, íme egy kis hasznos holmik lista. Mindez persze csak a jéghegy csúcsa, hiszen táncstílustól függően még rengeteg minden előfordulhat a háztartásban. 
1. Rongy
Kitűnően lehet vele gyúrni spiccre és a költsége gyakorlatilag nulla. Ha valakinek nem kell szép spicc, akkor is jól jön, ha történetesen nő az illető, és szeret magassarkút hordani. Erős lábfej, kevesebb fájdalom. Használata: rongyocskát kisimítjuk a földön és a lábujjainkkal megpróbáljuk csomóba szedni. Sokszor. Egy idő után fájni fog...

2. Teniszlabda
Masszázslabda helyett, mert sokkal olcsóbb. Lehet vele talpat, nyakat, hátat, vállat masszírozni, remek videók vannak a jútyúbon róla.

3. Foam roller
alias masszázshenger. Isteni, must have minden irodai dolgozónak. Nem mondom, hogy nem fáj, viszont nagyon szépen fel lehet vele lazítani az izmokat.

4. Balance board
Az enyém az Aldiból származik, 2900 kemény magyar fizetőeszköz volt, német gyártmány, nem kínai. Azt hinnénk, az egyensúly csak a táncosoknak fontos, de ha valaki nem szeretne fiatalon púpos lenni, annak sokat segíthet, ha kihúzza magát. Szép tartás, kevesebb fájdalom. Már egy hét használat után javul az egyensúlyérzék, dolgozni kezdenek az izmok. 

5. Footsie Roller
A kis fa bizbasz, ez táncos boltban beszerezhető. A teniszlabda előkelőbb formája, és spiccre is lehet vele gyúrni, de hátmasszírozásra nem jó. A talpam ellenben nagyon szereti.

6. Csúszókorong
Az egyik fele műanyag (padlószőnyeghez), a másik valami műszálas textil (parkettához). Ártatlannak tűnik, de csak annyit mondok, hogy saját súlyos edzéshez való és mindjárt kiderül róla, hogy egy vadállat. Lehet vele kardiózni, vagy lassan izmot dolgoztatni. Nehéz elhinni róla, de tényleg oda tud kenni az embernek.    

Vannak persze még erősítő gumiszalagok (teraband) valahol a lakásban, azt hiszem, valamelyik szekrényben, csak lusta voltam előszedni és egy balance párna is lakik az irodai szekrényben. A tépőzáras súlyzók otthon vannak Budapesten, egy ideje - amióta nem versenyzem - nem használtam őket. A gyakorló cipő úgyis majd egy kiló.
Kihagytam valamit?

1 megjegyzés: