2024. október 10., csütörtök

Puchságos megette...

 

Hiba 1: miután egyszer már szarrá nyúlott, csak azért is vettem újra a Tchiboban csomagtartó hálót
Hiba 2: vasárnap kori edzésre menet nem vettem észre, hogy lelóg a háló
Az eredmény: tolhattam haza a Puchságost, miután némi segítséggel sikerült kiszabadítanom a full befogott hátsó tengelyt, mivel a lánc leugrott. 
Az öreglány ugyanis úgy betekerte azt a francos hálót, hogy csak levagdosni tudtuk. Szerencsémre épp meccsre készültek az Eishalléban, és az egyik, sátor építő úrnál akadt egy multitool, bicskával. Az enyém, naná, hogy a másik táskámban röhögött, különben elég lett volna a self service. 
Azt már csak itthon vettem észre, hogy a lánc nem egyszerűen csak leugrott, hanem az egyik - természetesen belső - láncszem összekötője el is félig törött. 
Szerencsére szerszám van láncjavításhoz (Lidl gazdaságos kerékpáros-szerszám koffer, csak ajánlani tudom), csapszeget ki tudom ütni... Összerakni valamivel nagyobb macera, de egyszer már sikerült, másodszorra is menni fog. Hanem azért megkérdeztem Google barátomat, mit mond ő a láncjavításról. 
Google azt mondta, quick link. Hű, ilyen is van? 
Hétfőn Heels on Wheels-be be (ők az egyetlenek, akik 19:00-ig nyitva vannak). Quicklink - két darab - és jótanács beszerez, 2 euróért. 
Kedden este láncot előkészít - értsd, plusz két csapszeg ki, mert a quicklink csak külső láncszembe jó.
Szerda reggel Puchságát fejre állít, lánc fel, gyorszárak fogóval bepattint. Tadamm. A Nasságosméltóságosasszony újra száguld és jobb, mint valaha. 
Igaz, a hátsó kerékben továbbra is akkora nyolcas van, hogy még a Holdról is látszik. Ennek oka egy törött küllő, amit mindenképpen cserélni kell. Ezzel azonban megvárom a szezon végét. 
A nyomorult Biszigli pedig asap karbantartásra szorul, mert még a Puchénál is szarabbul fut a hátsó kerék és így nem lehet majd vele közlekedni, ha bejön a rossz idő és elkezdik sózni az utakat.   

A quicklink gyakorlatilag egy áthidaló elem, nem kell csapszegekkel szerencsétlenkedni, spéci szerszám nélkül is összerakható vele a lánc. Városlakó, nem éppen gyors Puchom bőven elszaladgál még ezzel a lánccal.      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése