2024. január 31., szerda

Kipróbáltam - Oslo Meal

 Eredete az 1920-as évekre nyúlik vissza, és a program - ingyenes reggeli, később ebéd az iskolákban - egészen az 50-es évekig tartott. Ha valakit érdekel, nyugodtan olvasson utána, de ennek a programnak volt egyébként egy változata a 80-as, 90-es években futó "Demszkitej" vagy "Demszkikakaó", az üres (ha szerencséd volt, találhattál benne egeret, vagy madzagot) kifli dobozos tejjel-kakaóval. 

Az Oslo Meal alapvetően két szelet, margarinnal, vagy vajjal megkent barna kenyér, sajt, saláta és egy pohár tejből, ezt egészítheti ki egyéb, nyers zöldség. 


Elég ez egy ebédre? 

Nos, igen. Elég. Ha a kenyérszeletet felnőtt emberhez igazítjuk és viszünk mellé bőségesen zöldséget, akkor bizony még a pohár tej nélkül is jól lehet tőle lakni. A desszert nálam egy alma volt és simán kihúztam vele vacsoráig, pedig még korcsolyázni is elmentem és haza is kellett bringáznom (összesen 7km, enyhe emelkedő végig). 

Az más kérdés, hogy ha valaki hozzá van szokva a lakomákhoz, akkor ettől bizony felkopik az álla. De vajon kell-e az a mennyiségű kalória az ülőmunka mellé, amit a legtöbb ember bevisz a szervezetébe? Vagy esetleg elég lenne ez a "nyúlkaja", ahogy a srácok fogalmaztak az ebédem láttán?  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése