2023. szeptember 27., szerda

Még mindig Revival

 


...avagy pár dolog még, ha valaki kedvet kapott volna. 

1. Mennyi a beugró?
Nem fogok hazudni: sok. A szimpla belépő idén 86 fontba, a Rowing Grandstand (Grandstand Package) 190 fontba került, ami nagyon drága.  
Figyelem, jegyet kizárólag a hivatalos weboldalon vegyetek, sehol máshol! 
Ha Nagy-Britanniában élsz, kiküldetheted a jegyedet, minden más esetben a rendelést megerősítő e-mailben kiküldött számmal tudod felvenni. Ez szerintem baromi praktikus, mert így biztosan nem hagyod otthon és egyébként teljesen komplikációmentes.  

2. Megéri-e a Grandstand Package?
Ez egy érdekes kérdés. Ez a fajta jegy lehetővé teszi, hogy helyet foglalj majd mindegyik nagy tribünön. Ezek a pálya különböző részein találhatók, a távolabbiakhoz traktor vonatka viszi a látogatókat. Mivel a bejárat közvetlen közelében is rengeteg a látnivaló, előfordulhat, hogy úgy jártok, mint én - a tribünök közül kettőre mentem fel végül, a többi esetben lentről fotóztam. 
A csomagban benne van még egy programfüzet, egy tájékoztató és egy rádió is, ez utóbbit be se kapcsoltam. Elvileg jövőre is jó lesz :)

3. Be lehet menni a paddock-ba?
Csak külön belépővel. 

4. Mit érdemes vinni?
Mondhatnám, hogy pontosan ugyan azt, mint amit repülőnapra vinne az ember. 
Piknik takaró, kemping szék (ha nem mész fel tribünre), szendvics, vizesüveg (nagyon fontos, és mindenhol találni ivóvíz kutakat, ahol után lehet tölteni), napkrém, esernyő, fényképezőgép, kalap, költőpénz, füldugó

5. Tényleg be kell öltözni?
Nem kell, de meg fogod bánni, ha nem teszed. A Revival hangulatát pontosan az teszi egyedivé, hogy a közönség korhű ruhákban érkezik. A Best Dressed Competitiont egyik nap például egy másfél éves lurkó nyerte a korhű babakocsijában. 
Ha csak erre az egy alkalomra vennél fel amúgy valamit, akkor érdemes kinézni egy korszakot, és az arra jellemző stílusból beszerezni pár darabot a Hádában. Nem kell, hogy nyolcvan éves, eredeti ruhákat vegyél méregdrágán az Etsyn, mert a charityben is simán találsz megfelelőt, de körülnézhetsz a nagyi holmijai között is, ha még megvannak.  

6. Autó, vagy tömegközi?
Szigorúan tömegközi. Mint minden tömegrendevény, a Revival is valódi dugógenerátor. A buszoknak pedig előnye van a rendes forgalommal szemben. 
Chichester pályaudvarról megy a StrageCoach egyenesen a pályához, van retúr jegy is. Jobban jársz, mivel idegeskedés nélkül jutsz el A-ból B-be.  
A vonatjegyet ott a pályaudvaron meg tudod venni, nem kell app.     

7. Mennyire veszélyes?
A Festival of Speed-en idén az egyik versenyző Jaguarnak lepottyant menet közben a kereke és a nézők közé repült. Szerencsére csak könnyű sérülés lett belőle, mert mindenki el tudott előle ugrani, de az autóversenyek nem veszélytelenek. A Revivalön hiába történt több ütközés is, személyi sérülés nem volt, szóval nem csinálnék nagy faksznit a biztonság kérdéséből. Teljesen kiszámíthatatlan. 

8. Gyerek? Kutya? 
Egy bizonyos kor felett abszolút érdekes lehet egy gyerek számára, karonülővel én nem mennék ki, de ez én vagyok. Háziállat bevitele nem megengedett (még jó), kivéve segítő kutyák. 
Érdemes a FAQs elolvasni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése