2022. november 21., hétfő

Valami új kezdete

 A mai nap szeretett Cárevicsem újabb két évre megkapta a forgalmi engedélyt és ezzel kezdetét vette egy új kaland. 
A mai nappal lemondásra került a biztosítása a 2023-as évre, mivel Őfelsége megkezdi a felkészülést egy új életre - új tulajdonossal, hamarosan egy új, bár számára régóta ismerős országban. 
Ha minden jól megy, 2024-ben ő lesz családunk első, osztrák állampolgárságú tagja. 
Az új tulajdonos ugyanis én vagyok, mielőtt valaki arra gondolt volna, hogy atyaúristenkinekadtadelszegényt - apukám nevéről átkerül az enyémre az Orosz, mivel a jelenleg hatályos törvények szerint egyenesági leszármazott a forgalmi engedély kiállítási illetékének fejében minden egyéb költség nélkül megszerezheti egy jármű tulajdoni jogát. 
A jövő évet még magyar biztosítással és magyar rendszámmal, de már Ausztriában tölti majd a számára bérelt garázsban. Ezalatt nyelvórákat vesz, és beilleszkedik, továbbá felkészül a honosításra, mint bejegyzett oldtimer (historisches Fahrzeug). 
2024-ben pedig, mielőtt lejárna a magyar forgalmi, végleg elhagyja Magyarországot, hogy az ausztriai veterános közösség érdekes és egyedi színfoltja legyen.  

Ezúton is köszönöm mindazoknak, akik segítettek a döntésben - közülük is kiemelten a JOC-xxx forgalmi rendszámú, szürke Renault übergyökér vezetőjének, valamint az aranyszín fasztudjamilyen SUV/Crossover volánja mögött ülő idiótának. Köszönöm a balesetveszélyes helyzeteket, amit puszta lenézésből és kihaénnemből teremtettek egy harminc éves gépjárműnek! Amennyiben továbbra is így vezetnek, erősen javaslom a gépkocsiról közösségi közlekedésre történő váltást!
Mindenki jobban járna vele...    

3 megjegyzés:

  1. Kedves Greenie! Rídonli nagymamakorú olvasód érdeklődik, hogyan tudna neked mailt írni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Rídonli olvasóm, a mechanicpixiekukacgmaildotcom címre írhatsz nekem.

      Törlés
    2. Köszönöm, kedves Greenie, oda fogok írni:D.

      Törlés