2018. május 10., csütörtök

Eperlekvár

Csak 5 kis üveggel lett a majd egy kiló gyümiből, de akkor is, lett. Nincs jobb a házi lekvárnál, és az új befőző cukrokkal már nem kell órákig kavargatni a masszát. Nyilván lehet mondani, hogy milyen háziasszony az ilyen, befőzőcukor meg semmi szalicil... Hát, olyan, akinek se kedve, se ideje egész nap tűzhely mellett állni.
A bevált recept: gyümölcs egy rész (1kg), 2:1 arányú befőzőcukor (0,5kg), egy darab kezeletlen citrom leve
A gyümölcsöt megpucolom és leturmixolom, bele a cukor meg a citromlé. Felforralom, a habját leszedtem, és kb 5 percig főzöm. Üvegekbe teszem, amit száraz dunsztban hagyok kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése