2018. február 15., csütörtök

Zsömleinfluenza

Köhög az összes nyürmő, egyik jobban, mint a másik. A Kakukk kezdte pénteken - lekapcsolt főkapcsolóval megette a saját akkuját. Aztán jöttek a többiek, szépen sorban, egyik a másik után. Oké, hideg van, mind kint voltak tesztúton a málnaszállító konténerekben, simán oda lehet az akku. Egy éjjel a töltőn, és gyógyultnak minősültek mindhárman.
A fertőzés azonban elérte a fékpados példányokat is, akik folyamatosan mennek, ráadásul bentlakók, ezért náluk semmi más nem indokolja a kórságot, mint az oda nem figyelés. A kisállataink ugyanis érzékeny lelkek, most dolgozom egy Így neveld a nyürmődet összeállításon, mert mindegyik egyéniség, csak őrá jellemző rigolyákkal és ha figyelmen kívül hagyják az igényeiket, akkor az ember idegeire tudnak menni.
A Folti tünetei szerencsére enyhék, ő reggelre oké lesz, de az egyik zsömle nagyon oda van, nem vagyok meggyőződve arról, hogy képes lesz megfutni a tesztet ma éjjel, amit a vevő tűkön ülve vár.  Teljességgel érthetetlen, mert tegnap éjjel még semmi baja nem volt, ma délutánra meg teljes KO. Hagytam üzenetet, hogy ha máshogy nem megy, bikázzák be, de muszáj mennie. Remélem, nem köhögi pofán a többieket...

Napi egészségmegőrző tippünk széria nyürmőkhöz:
Az akkumulátor-halál télen nem ritka jelenség, bárkivel előfordulhat. Egy idő után minden akkumulátor elöregszik, ezért érdemes odafigyelni, és ha a kocsi nem sokat megy, vagy nehezebben indul a szokásosnál, mindenképpen tölteni az akkut. Ajánlott továbbá egy indítókábelt a csomagtartóban tartani, így egy másik kocsiról bármikor bebikázható a renitens példány.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése