2017. november 21., kedd

Bébisárkány válságban

Herbertünk csupa rejtély. A történet ugye azzal kezdődött, hogy az egyébként szuper megbízható Herbert leszarva mindent és mindenkit úgy döntött, ő márpedig nem megy Németországba és pont. Azóta az állapota először szintet lépett a határesetről a hagyjatokbékénköcsögökmostalszomra. Kollégám három hete az akku feltöltése után meg akarta sétáltatni, mire ő csak annyit mondott, hogy lfa és esti fény, dehogy megyek én bárhova is. Ekkor úgy gondoltuk, hogy az az akku teljesen oda van, mindenki elkezdett ártatlan, könyörgő boci szemekkel nézni a projektvezetőre, hogy lécciléccilécci, vegyünk bele akkut.
Múlt héten aztán említette a kollégám - ugyanaz, akire az előző körben nyelvet öltött a makrancos jármű -, hogy zöld utat kapott a bevásárlás. Már azon voltak, hogy vesznek neki új akkut, a logisztikus kolléga a shopping előtt felkereste a morcos vasat állapotfelmérés céljából. Az idegen szag annyira meglepte a Herbertet, hogy fogta magát és magához tért. Gondolták, akkor ideje cipőt cserélni, kis pajtás, logisztikusunk be is rakodta a négy darab 21 colos felnire való téli gumit, mire a Herbert sunyin röhögve megint nem indult. Vagyis beindult, csak marha nehezen és mivel az indítómotor forgat, az akkuban van kraft. WTF? Kaptam is a kulcsot, hogy légy szíves, és beszélj a döggel, mert ez így nem lesz jó.
Kiolvasom a vezérlőt, csurig van mindenféle hibával. Ezek osztódással szaporodnak, vagy mi, mert a múltkor még csak egy hiba volt, most meg már hat. Aha...
Kitörlöm a hibákat, Herbert boldogan indul. Egymás után többször is. Lehet, hogy mégis csak az ismerős szag számít? Vagy az egyébként mindenkivel degec autók engem bírnak, és kevésbé degecek mint másokkal? A hibák egyértelműen arra utalnak, hogy elektromos gebasz lesz, emiatt aztán senki sem meri kivinni a kocsit telepen kívülre. Ahemm. Anyáááááád, Herbert!
Most az van, hogy a Herbert újra bekepeszt a műhelybe, és addig ki nem jön onnan, amíg meg nem találjuk a hibát. Mert ez bizony nem az akku lesz.
Sejtés 1: elégett valahol egy kábel
Sejtés 2: víz került egy csatlakozóba, lecsúszott valami csatlakozó
Sejtés 3: menyéttámadás történt  
A harmadik opció elég hülyén hangzik elsőre, de simán előfordulhat, hogy valami szőrös kis g megrágott pár kábelt. Nem rágta el teljesen, csak éppen annyira, hogy fejfájást okozzon a Herbertnek, és vele nekünk.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése