2016. november 29., kedd

Egy utazó nélkülözhetetlen útitársai

avagy ezek nélkül el lehet indulni tesztútra, de sokkal kényelmetlenebb lenne nélkülük az élet. Igen, 4 csillagos szállodába is jönnek velem.
1. Kanálgép
Kanál, villa, kés és egy konzervnyitó, amivel sört is lehet bontani. Az enyém Bundeswehres, beszerzési helye bármelyik military bolt.
2. Pléhbögre
A mindenes. Lehet benne teát, kávét, bögrés levest, 5 perces tésztát, szóval sok mindent főzni. Vagy egyszerűen csak vizet inni. A lényeg, hogy nem törékeny és híven tükrözi gazdája személyiségét. (kicsit ütődött, de attól még működik és egy Lada Samara van rajta. Mi más?)
3. Merülő forraló
MADE IN CCCP. Komoly, világjáró példánym, igaz a legmesszebb, ameddig eljutott, Írország és az óceánpart volt. A hőálló üvegpoharat egyszer majdnem elhagytam, egy versenyen begyűjtötték és elmosogatták, de visszaszereztem. A főzés elengedhetetlen kelléke, és nem, nem cseszi le az egész szállóban a villanyt. Ő a legidősebb, még Apukám hozta Moszkvából a nyolcvanas évek első felében. Ha hazaértem, le kell vìzkőtlenítenem, és készülhet az újabb, németországi útra.

A negyedik dolog, ami mindig jön velem, de nincs a képen, az a kajás dobozka, amiben mindig van néhány májkrém, nutella, instant kávé, teafilter, cukor, só, fűszer. És igen, ezt mind képes vagyok belepakolni egy kabinkofferbe is úgy, hogy mellette még elfér másfél hétre való ruha is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése