2013. január 5., szombat

Új év, ami régi

Na kérem szépen, 2012-nek vége, itt van 2013. Színes, szagos, amúgy pont ugyan olyan, mint az elődei voltak.
Színes, mert ma reggel olyan napkelte volt, hogy csak na. Ámultam-bámultam, mi van itt, kérem? Tavasz? A szürke, borongós szutymák mintha nem is létezett volna, kék ég, mesés színek, aztán hopplahopp, tadamm, Napocska balról be.
Szagos, mert a szekrényben tárolt krumpli úgy döntött, hogy a fokhagyma társaságában halmazállapotot vált... Mennyei...(A szekrényt azóta csak mérsékelt lelkesedéssel nyitogatom...)
Amúgy minden maradt a régiben.Túléltünk (még) egy világvégét, és ezt a csonka hetet is.
Jövő héttől ismét nagyüzem, mindenki visszatér, és indul újra a kötéltánc egymás idegein.

Zárójeles megjegyzés: született már pár poszt a Graz-Budapest vasúti közlekedés kapcsán... 2-án ismét vonattal utaztam vissza, és életemben először nem úgy szálltam le a vonatról, hogy anyád. Kellemes meglepetésként ért, hogy azt a hat órát el lehet tölteni nyugalomban is, pedig a kocsi tele volt.
A kelenföldi pályaudvar legújabb fícsöre azonban, hogy galádul kitettek egy behajtani tilos táblát a kisposta kapuja után, kivéve áruszállítás és taxi. Ez azt jelenti, hogy jelentős regionális, országos és nemzetközi forgalmat lebonyolító pályaudvarnál kb. 6-7 autó számára van - legális - parkolási lehetőség, a többi taxidroszt. Az autósok többsége egyelőre magasról tesz a táblára, elvégre élő áru szállítása zajlik, és az ideérkezők többnyire taxi üzemben vannak...
Ezúton is szeretném jelezni az illetékeseknek, hogy ennek a táblának a kitétele finoman szólva gusztustalan, mivel
1. a parkolás a környező utcákban is nehézkes, túl sok hely ott sincs
2. a pályaudvar főbejárata továbbra is háborús állapotokat idéz, a váró nagyjából a 70-es, 80-as évek óta nem változott, a WC többnyire zárva van és a többi.
Nem tudom, kinek a fejéből pattant ki ez a remek ötlet, de javaslom az illetőnek, hogy gondolja át még egyszer és nagyon gyorsan szedesse le onnan azt a táblát! Nem így kell pénzt gyűjteni a malacperselybe ahelyett, amit ki tetszettek belőle córeszolni... (Merthogy előbb-utóbb meg fognak jelenni a büntető emberek, hogy ejnyebejnye, behajtani tilos plusz tilosban parkolás...) P+R, ugyan kit érdekel!   
Zárójel bezárva.   


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése