2012. október 9., kedd

Elmúlt napok

Lássuk csak, mi is történt az elmúlt napokban.
Voltam otthon - Szuperszamár immáron a garázsban pihen, a jobb időt és az újabb kirándulásokat várva. Remek utunk volt hazafelé, és nem bántam meg, hogy kicsit később indultam. Az a vörös hold felejthetetlen élmény volt... Akárcsak a sok xenon-vitéz...
Apropó xenon. Emberek, tőlünk keletebbre és délebbre tényleg nincs egyetlen olyan szervíz sem, ahol rendesen be tudják állítani ezeket a fényszórókat? (Most azt hagyjuk, hogy az utólagos bebarkácsolás során bekerülő példányok milyen katartikus vizuális élményben részesítik a többi közlekedőt...) 

OFF
Egy kis ömlengés következik, tekintve hogy bevallottan autóbolond vagyok - legfőképp a saját autóm bolondja.
20 évvel ezelőtt Anyu és Apu úgy döntöttek, hogy Nünükének ideje mennie.
Nünüke volt családunk első autója, egy korallszínű Skoda 105S - még nem a farkincás, hanem a farkincátlan változat. 14 évet élt velünk, sok kalandban volt része - megfordult többek között Csehszlovákiában, Ausztriában, beesett a fékpedálja az autópályán, ringliseztünk vele tükörjégen (vicces dolog arra ébredni, hogy forog a világ), de soha sem forrt fel a hűtővíz... Akinek volt Skodája, az tudja, mekkora szó.
Szokták mondani, hogy nem az ember választja a házikedvencet, hanem az őt. Valahogy így volt ez a Szuperszamárral is.
Sokan szólták már le - olyanok is, akiktől nem vártam volna, hiszen mindig ott volt, amikor kellett, és mindent elnyelt, mindent elvitt, legyen szó táncszőnyegről, hangtechnikáról, vagy éppen öt emberről, teljes egyheti felszereléssel...
A legtöbben lenézik, megmosolyogják - és ő visszamosolyog.
Valóban, csak egy Lada, de nekem húsz év az életemből, és ő akkor is autó lesz még, amikor a többi, hiperszuper mechatronikát már rég a roncstelepen eszi a rozsda.
ON

Továbbra is fenntartom ugyanakkor, hogy a hétvége aránytalanul rövid a hét többi részéhez képest, és a tér-idő kontinuumban is lehet valami gixer, mert az idő hétvégén sokkal gyorsabban tellik, mint máskor.
A hétfő átlagosan telt - a kedd űberelte.
Kíváncsian várom, mit hoz a holnap...
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése