2024. augusztus 11., vasárnap

Lamborghini Marzal - renovation (Superfast, 1969) - első rész

 Elég sok aljasságot követtünk el mi is gyerekként a matchboxaink ellen, de amit ezzel a szegény kis Marzallal művelt valaki, az már kimeríti a matchbox-kínzás minősített esetét. A pirinyó jószág erre igazán nem szolgált rá, mármint így lekenni valakit, ráadásul ilyen ronda színre... 

Tell me, whyyyyyyy?

Az 1969-es Lesney (Angliában gyártott) Superfast Lamborghini Marzal nem ritka példány, de ebay-en elég jó árat fizetnek a szép állapotú egyedekért, főleg akkor, ha az eredeti doboz is megvan hozzá. A konyhaműhelybe bekerült autóért 75 centet adtam, mert annyira megsajnáltam. A kis barátjával, egy 1968-as Mercedesszel együtt ők a modern matchboxaim között a korelnökök, náluk csak egy idősebb van a vitrinben, egy feltehetően 1930-1940 között készült, aprócska teherautó.  

Középen az öreg

A teherautó restaurálását nem tervezem, mert az a halálát jelentené. Ő úgy jó, ahogy van, bármilyen felújítás kiölné belőle a lelket. A Marzalt és a Mercedest azonban muszáj kiszabadítani ebből a méltatlan helyzetből. A Merci (1968) keményebb dió lesz, mert elveszett a csomagtartója, a Lambó viszonylag egyszerűnek ígérkezik, mert hiánytalan.   

Mosakodás után

Szerencsére csak vízfesték volt rajtuk, ami némi víz, narancsillatú tusfürdő - spa napot tartottak a picikék - és egy régi fogkefe segítségével elég jól le is jött róluk. Ez a színváltozat (salmon pink) sérülten 2 dollár, jó állapotban 10 és 60 dollár között megy ebay-en.
Mindketten elég viharvertek, a Merci fényezése viszonylag ritka, de a hiányzó alkatrész miatt nem sokat ér. Lehet, hogy le kellett volna túrni a banánosláda aljáig...   
A korábbi, kisautó projektekről itt olvashattok.
Hamarosan jelentkezem a fejleményekkel. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése