2019. december 26., csütörtök

Szamárklinika - Day 1: Karbi, gyere le!

Napi kedvenc mondat: ...azután vegyük le a karburátort.
És ha nem jön le, bazmeg? Akkor nyomjam meg a piros gombot és nyugodjak békében?
 
A téli időszak a regenerálódásé, nemcsak a természetben, de a veterán gépek körében is. Mondjuk, az abszolút ideális az, ha van egy kellemesen fűtött garázs, ahol ideális hőmérsékletben lehet dolgozni és nem fagy le az ember keze, lába harc közben. Mert, hogy Murphy törvénye itt is érvényes. Harc biztosan lesz, és az első ipont is tuti, hogy a gép viszi be.
Őfelsége, mint azt többször említettem, még mindig nem teljesen egészséges, ezért úgy döntött a családi kupaktanács, hogy karácsony elmúltával neki ugrunk és végre hajtjuk a régóta esedékes szívműtétet: Levesszük és megpucoljuk a karburátort, vagy ha nem javítható, akkor felszereljük az újat. Egy Ladás kolléga nagyvonalúan felajánlotta, hogy segít, aztán persze szépen elfelejtette a dolgot - ha valaki megkérdezi, hogy de hát miért nem bízol úgy általában az emberekben, akkor a válaszom: többek között az ilyenek miatt. Nem antiszoc vagyok (vagy legalábbis nem teljesen), csak realista.    
Na, szóval a családi elhatározást tett is követte: +5°C-ban, vadi új szerelő lámpával és karosszériavédő szoknyával felvértezve el is jutottunk a szívig - ami aztán bszott lejönni. Elvileg csak le kéne emelni, de a dög szó szerint odanőtt és semmi kedve nincs megmozdulni.
Egy csont oda. Holnap visszük a gumi kalapácsot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése