2019. április 23., kedd

Szezonnyitó

Meg tudtam volna lenni az eső nélkül, de a lényeg, hogy műszaki hiba és különösebb vészhelyzet nélkül sikerült abszolválni az idei első 400 km-t, vagyis Őcárevicssége megkezdte ausztriai tartózkodását. Kellett neki kb. 300 km, mire az összes téli szutyok kiégett a rendszerből, nagyjából az osztrák szakaszon kezdett el húzni rendesen, addig néha igencsak megküzdött egy-egy emelkedővel. Ez van. De most már legalább megy normálisan.
Két nagyobb tüsszentést leszámítva - fogalmunk sincs, mi ez, lehet, hogy "pókot nyel", mert rohadt nagyot ránt, de a fordulatszám sose változik... Fura... - gond nélkül teljesítette a távot, az osztrák szakaszon már barátkozott is. Hiába, őfelsége errefelé jelenség. (Engem meg valószínűleg a szent őrülteknek kijáró tisztelet övez, hogy el merek indulni egy huszonhét éves kocsival ekkora útra... Ennél hosszabbra is, de pssszt.)
Otthon kicsit más a helyzet - ugyanaz a kocsi, ugyanaz a sofőr, csak a fejekben van nagyobb sötétség, sajnos. Otthon guruló útakadálynak tekintenek, és többnyire nem a német prémiumok vezetői, hanem a lepusztult egyterűvel, furgonnal, Szutyukival nyomuló szuper-sofőrök. 99 százalékban férfiak, akik úgy gondolják, ők Vettel és Hamilton szerelemgyereke, vadászpilóta reflexszel. Esküszöm, még a román vontatósok is több aggyal bírnak, mint egyik-másik negyvenes ipse a nyugatról behozott omladékjában, vagy a céges furgonban.
Srácok, a jó sofőr követési távolságot tart és nem vág be a másik elé féktávon belül! A potencia-, és prosztata gondok miatti frusztációt, légyszi, szakemberrel beszéljétek meg és ne a közúton éljétek ki!
Nem esünk rá az autópályán kilohatvannal senkire, nem toljuk, mert úgyse fog elmenni az útból előbb, ha épp előzi a kamiont! Bármilyen fura, nincs hova, ha pedig az aláfutásgátlót ti sem szeretnétek közelebbről megcsodálni, akkor engem miért akartok bepakolni alá? Akkor se toljuk a másikat, ha történetesen csak száztízzel megy a megengedett százharminc helyett! Öreg kocsinál pláne nem. Oka van, ha nem megy ennél többet és higgyük el, hogy amint tud, utat fog adni. A legtöbb veteránosnak ugyanis nincsenek komplexusai, nem derogál a szélsőben menni.
Őfelsége tehát megérkezett, a 2019-es szezont ezennel megnyitottnak tekintem.
            

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése