2018. június 3., vasárnap

Edzés szezon előtt

avagy most épp nincs kilométerhiányom.
Lássuk csak:
Graz - Budapest tankolással a Cáreviccsel 420 km csütörtökön
Zalakomár - Bázakerettye - Varasd - Bázakerettye - Lepsény eltévedéssel (rohadt navi) legalább 350 km (A maradék Budapest - Zalakomár illetve Lepsény - Budapest részt apukám vezette le), ráadásul büdös nagy esőben a varasdi szakasz.
Budapest - Bécs - Graz eltévedéssel ( a bécsi körgyűrű előtt...) 475 km a Cáreviccsel
Külön büszkeség, hogy Cárevics a nagyjából kétezer kilométert műszaki hiba nélkül abszolválta, és megy mint a disznó - kivéve az osztrák emelkedőkön, ott azért három emberrel már vissza kellett kapcsolni négybe...
És akkor most dobpergés! A 26 éves, karburátoros autóba prémium 95-ös benzin tankolása vált szükségessé Magyarországon, mert a normál annyira szar, hogy a kocsi zabál és cserébe nem is megy. Fogyasztás osztrák benzinnel 6,2l/100km, magyar benzinnel 7,2l.  Útszakasz, dugómennyiség, láb ugyanaz. Öhömm... Hol lehet gratulálni?
Ez a prémium 95 kategória Ausztriában egyébként nem nagyon létezik, legfeljebb csak diszkont kutakon, a prémium itt 100+. Otthon OMV, Shell majdhogynem kötelező. Természetesen plusz 50 Ft/liter, de csodák csodája, nem tankoltam 50 liter tüzelőanyagot a 43 literes tankba és a kocsi se szenvedett. Anyátok! Voltam persze annyira pofátlan, hogy a kúton előtte megkérdeztem, ennek megvan-e az oktánszáma. 
Holnap pedig indul a szezon, nyurmókáink megkezdik a nyári gurulást - a legnagyobb TISPOL ellenőrzés széria kellős közepén. Hurrá...  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése