2018. június 3., vasárnap

Auf Räder und Ketten 2018.

Hagyományosan, idén is.
Először is, az M1 egy trágyadomb, legalábbis a felső, Budapesthez közelebbi rész. Azt hittem, szétveri a kocsit, pedig azt szovjet utakra tervezték... Az elmebetegeket hagyjuk, amikor a legnormálisabban a kamionosok közlekednek, az elég sokat elmond. Hegyeshalomnál nulla forgalom, Bécsnél eltévedés, mert a navi a csomagartóban röhög. Há' hol máshol legyen...
Emígy le is maradtunk a lánctalpasok dinamikus programjáról, ami nagy kár. De, és akkor álljon itt most egy tanulságos történet arról, hogy a szolgáltatás miről is szól.
Adott egy családi vállalkozás, aki a rendezvény egyetlen étkező sátrát üzemelteti. Odamegyek a grillező kamasz fiúhoz megkérdezni, hogy a bratwurst laktózmentes-e.
- Kérem, menjen oda a rózsaszín pólós hölgyhöz, ő meg tudja nézni a csomagoláson. Én sajnos nem tudom.
Beállok a sorba, megkérdezem a rózsaszín pólós hölgyet (a fiú édesanyját).
- Várjon, megkérdezem a férjemet, ő szakács, de mindjárt meg is nézzük.  Sajnos, így fejből nem tudom.
Az úr sem biztos, de várok kb harminc másodpercet, szalad a hűtőhöz, kiveszi a csomagot, hozza. Együtt olvassuk el a címkét az ismert, kiváló minőségű kolbászon. Glutén és laktózmentes. Nem teszkógazdaságos, fűrészporos egyedmegnekérdezz kolbász.
Újra beállok a sorba, megveszem a kolbászokat és a sült krumplit, amiből akkora adagot adtak, hogy hármunknak elég volt. Ja, egyébként egy bevándorló család vállalkozásáról van szó... 
Maga a rendezvény sajnos kezd egyre kisebb és unalmasabb lenni. Meglepő is volt, hogy semmi idő alatt sikerült parkolót találni, ami eddig nem volt jellemző - igaz, nem is értünk még ilyen későn soha.
Sajnálatos az is, hogy a magyar hagyományőrzők valami oknál fogva semennyire sincsenek jelen, pedig egy-egy D Csepel és T-34 mozgóképes állapotban 100%, hogy akad otthon. És ha a románok el tudják hozni az ARO-t, illetve a szlovákok az UAZ/GAZ családot, akkor szerintem össze lehetne kalapozni a fenti gépek szállítására is a lóvét.
Így maradnak a Jeep-ek és a nyugati vasak, amiket már szinte kivétel nélkül mind láttunk.








Ettől függetlenül még mindig érdekes program, kíváncsi leszek, jövőre lesz-e valami újdonság - és mivel a páncéloskert felújítás alatt áll, szinte biztos, hogy felmegyek majd. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése