2018. április 7., szombat

Road rage

Előre is elnézést a szabadszájúságért, de baromira dühítő, ami itt megy és fogy a türelmem.
Mit is mondott, doktor úr? Elmehetek? Nem. Elmebeteg! A tegnapi nap meggyőzött arról, hogy muszáj kamerát tennem Szuperszamárovicsba, amit az osztrák határon majd egyszerűen leszerelek (itt kint tilos), mert ami itthon megy, az nem normális. Jövök tegnap kora este a Nagytétényi úton. A vasúti átjáróban nem működik a fénysorompó, tehát stop. Lassítok, majdnem megállásig, a sínek lent van, jöhet rajta karbantartó gép, a bizber lekapcsolva, de a picsa mögöttem a szakadt 3as Golfban már DUDÁL. A kanyart bevenni rendes sebességgel ugyan nem tudja, de a duda és egyenesben a gáz megvan...
Felgyorsítok gps szerint is szabályos sebességre, lófarkas szöszi emancipunci tol, mint a kurva élet, követési távolság nuku, ő a szupervumen, majd a valamikori Pannonplast előtti PARKOLÓSÁVBAN JOBBRÓL 80 KÖRÜLI tempóval leelőz és még neki áll feljebb. Lakótelep, 2 buszmegálló, zebra, beláthatatlan kereszteződés, parkoló kocsik, nem két sáv, de ő 80-nal jobbról előz, mert ő tud vezetni, a fostaliga szabálynyúl Lada meg takarodjon a picsába sofőröstől. Gratulálok, kisanyám, ügyes vagy, de ha szar volt az éjjel, azt ne a közúton vezess  le, légyszi! Köszi.
Nemrég egy barátom édesanyját a zebrán ütötte el egy sofőr zseni, mert megzavarta az eső és az ablaktörlő. Anyukámat csak az utóbbi egy hónapban 2x vasalták el majdnem a zebrán úgy, hogy az egyik autós elengedte, a másik viszont nem, vagy még ki is előzött a már álló kocsi mögül.
Tisztelt Rendőrség! Tessenek már kijönni a Nagytétényi út Dózsa György út és Tenkes utca szakaszára, ha a törvény lehetővé teszi, civil gépjárművel és sebességmérő eszközzel! (És ne a gyár elé tessenek kiállni a nínós autóval, mert ott senki sem megy gyorsan...) Iszonyú jó pénzbeszedő hely, és valóban a közlekedés biztonságát szolgálná.
Tisztelt Önkormányzat! Tisztelt Főváros! A Tenkes utcai gyalogátkelőhelyen még mindig nem biztosított a gyalogosok védelme elválasztó szigettel, vagy egyéb a járművek sebességét mérséklő, forgalomtechnikai eszközzel. Miből tetszenek gondolni, hogy a kitett parabola tükör megoldja a takarásból kilépő gyalogos jelentette problémát (a tükör arra szolgál, hogy a takarásból érkező gépkocsikat időben megmutassa a Tenkesből kihajtani szándékozóknak és nem fordítva)? 
Mire tetszenek még várni? Emberhalálra?Nem volt elég a Bartóknál halálra gázolt néni?

Ha valaki olvassa ezt és megosztja, azt megköszönöm. Hátha eljut néhány illetékeshez is és beizzítanak egy fix trafit, vagy letesznek pár rázókövet... Kezem a bilibe lóg, arra ébredek fel, de azért hátha!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése