2016. december 19., hétfő

Na bazzeg

Rohadt kíváncsi voltam, nekem, mint nőnek mi az a tíz dolog, amivel nem lehet mellélőni karácsonyi ajándékként. A cikket az indexen keresztül a Stíler blogon találtam és hát izé, úgy tűnik, én nem számítok nőnek. Merthogy az a tíz dolog, ami oda le volt írva, karácsonyi ajándékként abszolút no go olyasvalakitől, aki a cikk szerint oldalborda besorolásban (pasi, férj, élettárs) van.
A bejegyzés írója szerint minden igazi nő parfümöt, spa vochert, kozmetikai vásárlási utalványt, hajformázót, elektromos fogkefét, illatgyertyát, illóolajat, neszesszert, paplant/párnát, illetve személyre szabott sminktanácsadást álmodik magának a fa alá. Jó hogy nem epilátort, vagy egy csomag borotvát, borotvazselével! Esetleg még egy szamovárt...Természetesen ugyanitt található egy mit ne vegyünk a pasinknak összeállítás is. Jé, vazze, egy király ütvefúró, vagy egy illatszer szett egy férfinek távoztőlemsántán, de egy nőnek lehet elemes fogkefét és szappant venni. Oké,  helikopter vagyok, és inkább az, mint díszbaba a polcon. 
Merthogy ezek egytől egyig sekélyes, lövésemsincsmitvegyekneked ajándékok. Ezeknél esküszöm még egy tomagochi is jobb ötlet, úgyis sok csaj akar valami állatot, amit babusgathat. (Nem túl régen elég megrázó élményben volt részem a villamoson: a velem szemben ülő, erősen negyven végi nő gügyögött egy csivavához.) Vajon miért nem szerepel a listában könyvutalvány, vagy egy klassz magazin előfizetés? Ruházati üzletben beváltható utalvány? Egy régóta keresett könyv az antikváriumból? Vagy ha már drága dolog, egy kedves ékszer, ami tönkrement, vagy elveszett megjavíttatása, illetve újrakészíttetése? Egy pöpec táska? Egy apró kabala? Egy kirándulás? Egy koncert-, vagy színházjegy? Vezetéstechnikai tréning? Önvédelmi kurzus kifejezetten nőknek? Önvédelmi eszköz (pl. taktikai toll, vagy riasztó)? Valami praktikus a kocsiba? És ha uram bocsá, mondjuk saját kezűleg készítünk valamit? A legbénábban összeeszkábált karkötőt is a legnagyobb örömmel és büszkeséggel fogom viselni, mert azt nekem készítette valaki, aki szeret. A kedvenc zenéimből összeállított CD-t rongyosra fogom hallgatni.
De a legegyszerűbb és legőszintébb még mindig feltenni a kérdést: Mégis mi a francot szeretnél karácsonyra? Vagy nem? Most akkor ki is a helikopter?

2 megjegyzés:

  1. A párkapcsolat hoz szerintem hozzátartozik, hogy az ember figyel a másikra hogy mit szeretne igazán. Vagy megkerdez egy lány családtagot, hogy mit vegyen.....:)

    VálaszTörlés