2015. május 16., szombat

Piramis (játék)

A Pepi feje mindent elmond
Ha piramisok, akkor Egyiptom - kevesen tudják, de állítólag Boszniában is van belőlük néhány, ráadásul nagyságrenddel öregebbek az egyiptomiaknál. Vagy legalábbis van Visokoban valami, amire kis képzelőerővel rá lehet húzni, hogy piramis.
Tessék beírni a gugliba hogy "boszniai piramisok" és már dől is az információ, mindkét véglet képviselteti magát szép számmal.
Ez itten az. A visokoi Nap piramis, a haverjai - van itt kérem Sárkány, meg Hold, meg f***om tudja mi még - ebből a szögből mindennek látszanak, csak éppen piramisnak nem. A boszniai hegyvidéken átutazva egyébként rengeteg, piramis forma hegyet találhatunk, szóval nyugodtan mondhatjuk, hogy Bosznia piramis nagyhatalom. (A természet egyébként szeret gúla-formában építkezni, de ezt hagyjuk, ne gerjesszünk negatív energiákat. Egyébként is, a természetnek megvan az a jó tulajdonsága, hogy képes pozitív - vagy éppen negatív - irányba befolyásolni az emberi szervezetet, csak éppen lassabban dolgozik, mint az általunk kifejlesztett kemikáliák. Egy jó zsálya tea például igen hatékony torokfájásra, saját tapasztalat, de idő kell neki. A hit és az akarat pedig sok mindent befolyásol.)
Visoko Szarajevótól nem messze található, a figura, aki "ásatásokat" folytatott itt, szerintem egy kókler, de nem feltétlenül a rosszakaratú fajtából. Amióta ugyanis telikürtölte a világot a visokoi állítólag-piramisokkal, azóta özönlenek ide a szájtáti népek pozitív energiát gyűjteni, és fizetnek, ami mindenkinek jó. A faszinak is, aki ezt az egészet kitalálta, és Boszniának is, mert jönnek a turisták, vásárolnak, többnyire ugye euróért, mert konvertibilis márkát szinte senki sem vált.
A feltárt alagútrendszerbe a belépő 7,5 euro, ha valaki az ásatási helyszínt is szeretné megnézni az még 5 euro. A pénz egy alapítványba megy, ebből finanszírozzák az "ásatásokat". Már ha ásatásnak lehet nevezni azt, amikor valaki bizonyíték keresési lázában átgázol minden történelmi rétegen, szétcsesz egy középkori erődöt, illír kori leleteket meg a többi, lényegtelen kacatot... (Ez akkora felhördülést váltott ki szakmai körökben, hogy a botcsinálta régésztől azonnal megvontak minden hivatalos támogatást. Az illető eredetileg egyébként géplakatos, és jelenleg az USÁ-ban él, hobbija az utazgatás és az emberiség történelmének megreformálása. Az ásatások azóta önkéntesekkel - ők ingyen dolgoznak - folynak, adományokból.)
Íme, a boszniai piramisok völgye.
Jaja, ez is olyan csodatévő hely, tele pozitív energiával, lehet itt gyógyulni, meg csoda-vizet venni, szigorúan sötétbarna üvegben. (A vizet, ha csapvízhez keverjük, lehet szaporítani és olyan egészségesek leszünk tőle, hogy ihajj! De csak óvatosan, mert a csoda-víz háklis jószág, könnyen megsérül az érzékeny kis lelke és feldobja a kristály-tappancsát. Barna üvegben is.)





Ez az alagút bejárata, munkavédelmi sisak viselése odalent kötelező, és nem véletlenül. A bányatárna ugyanis helyenként igen alacsony, csak úgy csattogtak a kobakok lépten-nyomon. A járatok maguk állítólag több mint húszezer évesek, és nagyjából ötezer éves folyami homokkal voltak/vannak feltöltve. Ezek az adatok szénizotópos vizsgálatokkal lettek megállapítva, négy különböző laboratórium által, de hogy mégis melyik néggyel, azt nem árulták el. De mégis, mi van odalent?
1. Néhány monolit, furcsa vésetekkel, amikbe néhányan már belelátták a régi magyar/székely rovásírás elemeit.
Az XXL-es folyami kavicsok állítólag több részből állnak, és úgy helyezték el őket, hogy az alattuk lévő vízerek negatív energiáját semlegesítsék, vagy pozitívvá tegyék.
2. A járatokban iszonyatos pozitív energia túltengés figyelhető meg állítólag.
Jártak itt mindenféle szakemberek mindenféle rezgésmérőkkel és kimutatták, hogy itt aztán csak úgy tobzódnak a pozitív energiák. (Rezgése mindennek van, ahogy a tárgyak sugárzása is kimutatható. Ez nem újdonság és még csak nem is sarlatánság. A zajokra és rezgésekre egyébként mindenki máshogyan reagál, én érzékeny vagyok rájuk, ami a munkámban oltári nagy előny. Sokkal előbb kiszúrom ugyanis a nem kívánatos motorlengéseket és rezgéseket, mint a többiek. Ez egy adottság, semmi misztikus nincs benne.) Van olyan, hogy Gyógyító terem, ahol néhány napot eltöltve meggyógyul az asztma. Hogyne... amikor a gerendákról penészvirágok mosolyognak, aha. Anyukám konkrétan köhögőrohamot kapott odalent és jelenleg egy csinos hörghurut kevéssé boldog tulajdonosa.
3. Penész minden mennyiségben.
Merthogy a járatok nagy részében oltári penészfoltok tenyésznek, ezt csak az nem veszi észre, aki éppen csukott szemmel lapátolja magába a pozitív energiákat.
4. Csoda-víz.
Erről már írtam, nem ismételném meg.
Ami feltűnő, az a rágcsálók és bogarak teljes hiánya. Csontokat - emberi, állati, űrlényi - nem találtak eddig.
Igaz, a teljes feltételezett járatrendszernek eddig csak a töredékét takarították ki.
Ami biztos, bizonyos mellékjáratokat biztosan nem a természet zárt le, legalábbis a kövek felettébb ritkán szoktak szép szabályosan egymás tetejére csüccsenni, és tegyük fel, hogy a járatokat sem egy azóta már nem erre csörgedező folyam hordta tele homokkal, akkor bizony felmerül néhány olyan kérdés, ami nem feltétlenül megnyugtató gondolatkört ébreszt.
Először is, ha a járatokat tényleg több mint húszezer évvel ezelőtt mesterséges úton hozta létre egy eddig ismeretlen civilizáció, akkor én nem feltétlenül szeretnék velük találkozni. Ha ők húszezer évvel ezelőtt olyan technológiai szinten álltak, hogy simán lyukat ütöttek a hegybe, és becipelték oda azokat a böszme nagy köveket, akkor ha csak vissza nem bombázták magukat/őket az őskorukba, mi földlakók a kis atomfegyvereinkkel legfeljebb az agresszív csivava szintet képviselhetjük hozzájuk képest.  
Ebből következik a második kérdés, miszerint ha tényleg mesterségesen töltötték fel a járatokat laza ötezer évvel ezelőtt, akkor vajon nem azért tették-e ezt, hogy KIZÁRJANAK valakiket, vagy valamiket és megakadályozzák a visszatérésüket. Biztosan jó ötlet-e kilapátolni onnan azt a homokot és ledönteni a kavicsfalakat, megnyitva újra a tárnákat? Én legalábbis zabos lennék és valószínű nyakon önteném az illetőt a welcome drinkkel, ha először rácseszi az orromra az ajtót, utána meg mintha mi se történt volna, megint kinyitja.
A harmadik, még nyugtalanítóbb kérdés pedig, hogy ha húszezer évvel ezelőtt az emberiség volt olyan fejlettségi szinten, hogy létrehozzon efféle rendszereket, akkor mégis, mi csinált belőlünk bottal hadonászó majomfajzatokat, és vajon hová lettek az agresszorok? (Qva jó sci-fit lehetne ebből a témából írni... hmm...) 

Egy szó mint száz: Visoko akkor működik, ha valaki hisz benne. Enélkül legfeljebb egy egyszerű kirándulás, ami ár-érték arányban a "nem éri meg" kategóriába tartozik. 
Ha pedig valami tényleg értelmeset szeretnék a hely kapcsán megemlíteni, akkor az a helyi kisvendéglő kávéja és pljeskavicája. Na, az tényleg feltölt pozitív energiákkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése