2022. június 16., csütörtök

Öreg kerék, vén kerék

 Mivel csak 10,5 éve élek itt, még mindig meg tud lepni az osztrák mentalitás. Elvittem ugyanis a Nasságosasszonyt a Körösin lévő szervízbe - mert az esik útba -, hogy megkérdezzem, mennyibe kerülne kuflimentesíteni a kerekeket és hogy mennyi időre lenne szükségük hozzá. 

1. Az üzletbe be lehet gurulni biciklistől. Ez itt egy olyan hely, ahol drótszamár és gazdája együtt is szívesen látott vendégek. 

2. Az eladó azonnal ugrott, hogy kiszolgáljon. A köszönés egyébként még az Intersparban is alap, és nemcsak a kasszánál. 

3. Az eladó, mivel bizonytalan volt, azonnal odahívta a szakembert, aki azonnal szemügyre vette az öreg hölgyet. 

A verdikt: olyan öreg a felni - igen, eredeti, 1948-as -, hogy nincs értelme molesztálni, mert egyrészt ez már sosem lesz tökéletes, másrészt könnyen küllőtörés lehet a vége és hát azért itt nem egy versenygépről van szó, ami nagy sebességgel is tud haladni. Ez a kis ütés, ami van, nem veszélyes és belefér egy ilyen korú kerékpárnál már, mondhatni, ez az ő személyiségéhez tartozik. Lehetne rajta javítani, igen, de teljesen eltűnni a nyolcas nem fog, úgyhogy inkább ne molesztáljuk.  
Csodálgatta, nézegette még egy kicsit a naccságost, meg is dícsérte - és elköszöntünk.
 
Nem érdekelte, hogy éppen távozik minimum húsz euró az ajtón. Simán lehúzhatott volna, mert ha küllőzni kell, akkor ugye az nekik jó kis bevétel, de inkább nem követett el nyereségvágyból egy kerékölést. (És nem kockáztatta meg, hogy leszedem a fejét, ha kárt tesz az öreg hölgyben. Nyilván érezte, hogy ha valaki egy ilyen idős gépet terelget, az nem fogja jó néven venni, ha bántják a jószágot.)
Ha megint túlkuflisodna a kerék, majd húzok rajta egy picit, ahogy eddig is és ha nagyon elszabadulna a nyolcas, akkor megkockáztatom, hogy elpattan a küllő és beadom szervízbe. 
29-én pedig reméljük, hogy nem esik majd az eső és a nasságosasszony sikerrel abszolválja a City Radeln 19 km távját. 

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése