2019. szeptember 11., szerda

Soha se higgyetek a...

...szemeteknek.
Szebbnél szebb képek kerülnek fel a netre az idei Airpowerről, csak skubizok, hogy most vagy én vagyok teljesen tehetségtelen, vagy valami nem kóser. A gond nem azokkal van, amiket még csütörtökön, az érkezés és gyakorlás idején lőttek, hanem effektíve a pénteki, szombati fotókkal.
Hogy miért? Mert ott voltam, és tudom, milyen idő volt. Szürke ég, felhők, eső, köd, pocsék fények. Ehhez képest egyre másra jönnek a tűéles, szuper világos, gyönyörű képek...
Egy komolyabbnak mondható, tükörreflexes gép és egy 100-400mm profi objektív kombinációjából ezt sikerült például kihozni:


Sötét, szinte alulexponált. Szegény spanyolok, nem valami dekoratívak.


Ó, vagy mégis? A spanyolok egyébként dekoratívak voltak, csak éppen borzalmas fényviszonyok között repültek, ahogyan a többiek is. A szürke ég előtt a szürke vadászgép pedig nem mutat valami fényesen.
Ennyit erről. Az utómunka teszi a képet, nem a fotós. Erre mondja azt a hidegvérű angol, hogy fuck you!
Nem vagyok Fotóbolt mágus, még csak tanulgatom, kísérletezek vele, de a fenti képből is látszik, hogy mennyire képes elferdíteni a valóságot.
Szóval, amikor hibátlan bőrű, hibátlan alakú modelleket láttok, hófehér mosollyal, vagy éppen szürreális színekben pompázik a képen a táj, és az épület mögött felkelő Holdnak minden krátere látszik, jusson eszetekbe: EZ NEM A VALÓSÁG.
Ez szimplán csak Fotóbolt.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése