2024. május 12., vasárnap

Örzse a rehabon

Skandallum, vagy sem, Örzsét be kellett adjam a rehabba, mivel kifogytam az ötletekből.  
Az már korábban is világos volt, hogy valami az orsóház környékén nem stimmel, egészen pontosan a forgó horog akasztja meg a gépet. Az első tipp az volt, hogy ennek a mérete nem megfelelő, mivel a szériaszáma alapján későbbi 15k30-hoz való, így lehet néhány milliméter eltérés az eredeti horoghoz képest. A probléma azonban a megfelelő alkatrésszel is fennállt, tehát nemcsak ez okozza az akadást.  
Látványos különbség volt továbbá az is, hogy míg a wittenbergei Singer horgának volt egy bizonyos, tengely körüli játéka, addig Örzsénél a horog feszült, az eredeti tűt el is törte, amit csak nemrég vettem észre. 
Mivel többszöri szétszedés, tisztítás és immár helyes időzítés mellett sem forgott át akadály nélkül, úgy döntöttem, hogy felhívom a korábban bolhapiacosok által is ajánlott varrógépjavító centrumot. 
Kérdezték: pedálos-asztalos? Mondom, nem, szállítható. Jó, akkor tessék behozni, megnézzük, mit tudunk tenni.
Bár attól tartottam, hogy kiröhögnek vele, a munkafelvevő hölgy a Zellwegerben pontosan olyan tisztelettel vette át és szállította be Örzsémet az öt eurós "lakosztályában" (nem vicc, a bolhapiacon 5 euróért vettem neki egy patent bőröndöt, most abban lakik) a műhelybe, mint a sokezres ipari, számítógépvezérelt csodával tette volna.  
A szerelő nyilván pislogott néhányat az ős-Singer láttán, de most dobpergés és konfettieső: Örzse gyógyultan átvehető. 
Nagyon kíváncsi vagyok, mi volt a baja, ezt nem tudta a hölgy megmondani, mert el volt úszva az ünnepnap előtt (négy napra leálltak ők is) és a pontos összeg is csak ott fog kiderülni. 
Ami pedig a legjobb: a Reparaturbonus erre a javításra is érvényes, tehát 50% ismét visszajön a számlából. 
Hamarosan tehát kipróbálhatom a csodálatos varrótalpakat, ez viszont azt is jelenti, hogy a kínai rettenetet - alias kézikar - muszáj lesz mihamarabb gatyába ráznom.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése