2017. február 22., szerda

Piszok gyors vacsora

Megcsinálni nagyjából negyed óra, a titok nyitja, hogy legyen a mélyhűtőben és a konyhában minden.

Lazac spenóttal és snidlinges joghurttal
Kell hozzá: lazac (mirelit is jó), kicsi olaj, só, bors, leveles spenót (lehet kapni mirelitet), fokhagyma (jó a por is), natúr joghurt, snidling (ha nincs friss, jó a mirelit, vagy szárított is), kevéske citromlé

A lazacot, ha friss, sózzuk, borsozzuk, citromlével meglocsoljuk és állni hagyjuk pár percet. Ha mirelit, egyszerűen beletesszük a kiolajozott serpenyőbe és majd sütés közben sózzuk, borsozzuk. A hal egyébként nagyon gyorsan megsül, alig öt-tíz perc.
A spenótot kevés vízben megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, kevéske fokhagymát is adunk hozzá és összerottyantjuk.
A joghurtba belekeverjük a felaprított snidlinget, ez lesz az öntet.

Ennyi. Fotó azért nincs, mert mocsok éhesen estem haza edzésről, és ahogy elkészült, befaltam... Elnézést...

3 megjegyzés:

  1. Pont ugyanilyet szoktunk :-). Nagyon szeretem en is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És a legjobb, hogy csirkehússal ugyanúgy működik :)

      Törlés
  2. Igen. De ez igy lazaccal a legklasszabb. Valahogy ez egy tokeletes izharmonia ebben a kombinacioban.

    VálaszTörlés