Megcsinálni nagyjából negyed óra, a titok nyitja, hogy legyen a mélyhűtőben és a konyhában minden.
Lazac spenóttal és snidlinges joghurttal
Kell hozzá: lazac (mirelit is jó), kicsi olaj, só, bors, leveles spenót (lehet kapni mirelitet), fokhagyma (jó a por is), natúr joghurt, snidling (ha nincs friss, jó a mirelit, vagy szárított is), kevéske citromlé
A lazacot, ha friss, sózzuk, borsozzuk, citromlével meglocsoljuk és állni hagyjuk pár percet. Ha mirelit, egyszerűen beletesszük a kiolajozott serpenyőbe és majd sütés közben sózzuk, borsozzuk. A hal egyébként nagyon gyorsan megsül, alig öt-tíz perc.
A spenótot kevés vízben megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, kevéske fokhagymát is adunk hozzá és összerottyantjuk.
A joghurtba belekeverjük a felaprított snidlinget, ez lesz az öntet.
Ennyi. Fotó azért nincs, mert mocsok éhesen estem haza edzésről, és ahogy elkészült, befaltam... Elnézést...
Pont ugyanilyet szoktunk :-). Nagyon szeretem en is.
VálaszTörlésÉs a legjobb, hogy csirkehússal ugyanúgy működik :)
TörlésIgen. De ez igy lazaccal a legklasszabb. Valahogy ez egy tokeletes izharmonia ebben a kombinacioban.
VálaszTörlés